Agilitytävling i Göteborg

Det har varit tungt sedan Zeke gick bort och bara några dagar senare var det dags för tävling i Göteborg. Det tog emot att åka då lusten till att tävla inte fanns där, men det var ju lag, så det var bara att bita ihop och göra sitt bästa.

På fredagen den 6 juni tävlade vi lag. Vi var 3 hundar på plats så det gällde att kämpa. Tyvärr kändes inte underlaget optimalt då det var ganska ojämnt, högt gräs och lite halt av regnet så jag vågade inte köra på helt som vi brukar. Stacy rev dessutom ett hinder i vardera klass, så det blev inte några resultat som räckte till SM-pinne för laget.

På lördagen hade vi bättre flyt genom en dubbelnolla och 2 st SM-pinnar! Agilityloppet körde Stacy i princip själv… Banan stod i vatten och en viss förare hade större bekymmer med att trampa vatten än en viss liten hund. Jag tyckte mest det var jobbigt och blött men Stacy sprang på och skötte sig så bra och var inte alls påverkad av underlaget. Hoppklassen var jag med lite bättre då det torkat upp lite, men jag var inte alltid riktigt på rätt plats men det gick vägen ändå.

På söndagen passade inte agilitybanan oss alls. Personligen förstår jag inte vitsen med banor som är uppbyggda så det står fysiska hinder i vägen så man måste anpassa handlingen efter det. I detta fall var det i princip omöjligt att klara banan om man inte distanshandlade slalomen med en balansbom emellan alternativt få en rejäl ”fulsnurr” genom att springa över till andra sidan balansen vilket inte många hann förrän hundarna var ute ur tunneln under balansbommen och därmed fick vänta på sina förare. Detta gick inte alls för oss och en disk blev resultatet.

Hoppklassen kändes väldigt lovande. Tyvärr valde jag fel handlingsalternativ i en 180-graderssväng för jag ville göra den så tajt som möjligt, så Stacy hamnade innanför hindret och tog det så småningom åt fel håll. Friskt vågat hälften vunnet? Det gick hur som helst inte, men i övrigt gick hon hur bra som helst på banan!

Här är ett filmklipp från lördagens dubbelnolla som räckte till 2 st 2:a placeringar:

Det här inlägget postades i Agility, Film, Stacy, Tävling. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*