SM 2014

blev det dags för Stacys första SM i agility! 13-15 juni 2014 och platsen var Sollefteå. Hon har missat 2 tidigare SM då vi prioriterat valpar, men nu var det dags! Stacys debut både individuellt & lag på SM! Extra roligt var att Wildrain’s With A Child’s Heart ”Noomi” också debuterade på samma SM då Michaela & Noomi fått hoppa in som ersättare i ett lag. Så mor & dotter debuterade samma år.

Stacy & Noomi

Första dagen, på fredagen, var det enbart lag. Första delen av lag-SM skulle avgöras i en agilityklass. Stacy var först ut i vårt lag ”Four Friends Farmarlaget” och vi satte en stabil nolla. Övriga laget nollade också så laget låg 4:a inför finalen!

Lördagen inleddes med individuella hoppklassen. Banan passade oss bra och jag hade en bra känsla inför vår start. Tyvärr blev det ett missförstånd vid ett hopphinder i slutet av banan, Stacy skulle ta hindret från baksidan men hon sprang istället ett helt varv runt, så det blev vägran och extra lång tid… Så på sätt och vis var vi borta från tätstriden om det inte skulle bli mirakulöst många fel och diskningar i finalen men vi hade fortfarande chans att få ett resultat.

Stacy med SM-kopplet

På eftermiddagen var det dags för lagfinalen. Banan var rätt klurig och jag var inte helt säker på hur jag skulle göra på vissa ställen. Vi gick in och gjorde vårt bästa, det var inte vackert, men dock en viktig nolla. Totalt fick laget 5 fel i denna klass men vi gick upp i ledningen efter att ha kommit i mål, så det var bara att vänta och se hur det gick för topp-3-lagen. Efter att sista laget kört så visade det sig att vi tog BRONS!!!

En ego-bild efter prisutdelningen

Söndagen bjöd på rafflande finaler individuellt. Stacy startade relativt tidigt efter gårdagens diskade ekipage men återigen sker ett missförstånd och Stacy springer förbi ett hinder hon ska ta från ”rätt” håll!!! Frustrerande men det var det enda fel vi fick och totalt slutade vi på 10 fel och en placering runt 37 om jag inte missminner mig.

några ord om Noomi. Michaela och Noomi gjorde ett stabilt och fint första SM! Tyvärr fick de 5 fel på A-hindret i agilitylaget men i hoppklassen gjorde de ett riktigt tjusigt och felfritt lopp!

Det här inlägget postades i Film, Mästerskap, Stacy, Tävling. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*