Fullt upp hela dagen

Idag har det varit fullt upp hela dagen. På förmiddagen städade vi hela lägenheten. När det väl var gjort åkte jag, sambon och Stacy upp till klubben för lite träning. Det är ju främst 5 hinder som är kvar att lära in innan vi har en komplett bana: Gungbrädan, balansbommen, A-hindret, platta tunneln och däcket… Eftersom jag inte heller vet hur gott om inomhusträningsmöjligheter det kommer bli här i trakten under vintern (och att Stacy KAN debutera i februari) gör att jag vill passa på att träna så mycket som möjligt så länge hindrena står ute!

Gungbrädan står för tillfället inomhus i klubbens lokal. Där inne låter det mer om gungan när den slår i marken, så det är bra träning. Klarar Stacy smällen från gungan där inne, då borde hon klara vilken smäll som helst! Gungträningen idag gick bra. Hon är lite tveksammare på gungbrädan där inne än utomhus, men sista försöken ökade hon farten lite!

Däcket varierar från dag till dag. Ena gången klarar hon det utmärkt för att andra dagen inte kunna det bra alls… Detta beteende känner jag igen från slalomträningen, så förhoppningsvis börjar bitarna snart falla på plats och hon utför däcket jättebra! Idag hade hon en oerhört bra däck-dag! Hon klarade det i fart med hinder framför. Jag byggde en liten kombination där hon tog några hinder innan däcket och det blev rätt varje gång! Duktig tös! Jag valde med avsikt att göra en sväng innan däcket, så hon inte skulle komma med på tok för hög fart mot det…

Ur denna kombination fick jag även till lite slalomträning. Man kan ju inte låta bli att ta ett slalom eller två när man ändå är uppe på klubben… Banskiss finns nedan:

Platta tunnel var näst på tur och där tränar vi mest fart, fart, fart igenom… Vi har fortfarande en liiiten glipa men den är inte stor nu (vilket betyder att vi behöver en hjälpperson när vi tränar detta hinder – en av sambons uppgifter idag!). Det gick bara bra idag. Förhoppningsvis har vi snart tillräcklig hög motivation så hon utan problem trycker sig igenom ett (tungt) släp helt på egen hand och dessutom med god fart.

Sist för dagen var balansbommen… Stacy har gått över hela vid ett tillfälle tidigare. Jag manar inte på henne över hindret, utan jag låter henne bestämma fart själv så hon klarar av att stanna på kontaktfältet och göra sitt beteende. 100% kontaktfält idag! Kanon! Vid första träningstillfället (för ett par veckor sedan) märkte jag tydligt att hon var väl medveten om att hon skulle göra något på kontaktfältet (2+2) men hon tappade balansen eller något så hon föll av kontaktfältet åt sidan ibland… Men idag var det oerhört bra kontaktfält med tanke på att det är andra gången hon tog hela balansen själv! Dessutom kom hon spontant upp i lugn galopp iaf, så jag känner hopp!

Väl hemma igen så fick vovvarna en skogspromenad. Mossa, rötter, hoppa upp på stenar, springa i Vallabacken var sådant som ingick i promenaden. Väldigt mysigt såhär på hösten med alla fina höstfärger ute i naturen!

Helt plötsligt var klockan halv 4 och vi hade en timme på oss innan vi skulle åka till min mormor och morfar dit vi var bjudna på mat. Nu är vi precis hemkomna därifrån. Det var min lördag det…

Det här inlägget postades i Banskiss, Familj, Stacy, Träning. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Fullt upp hela dagen

  1. Emma skriver:

    Låter som väldigt rolig träning! :) Förstår att du vill passa på att träna så mycket som möjligt medan hindren fortfarande finns tillgängliga utomhus!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*