Adventshoppet fortsättning

har vi kommit hem från årets upplaga av Adventshoppet. Denna tävling involverar faktiskt en stor del av min familj. Både jag själv, sambo, mamma och pappa är med och arrangerar och hjälper till. Ja och så hade vi med oss 4 vovvar också då…

Agilityklass


Stacy var först ut av mina vovvar. Hon var otroligt taggad då hon inte gjort så mycket tidigare på dagen… Jag hade redan innan bestämt mig för att ”diska oss” på gungbrädan genom att hålla i den och sänka ned den till den höjd vi har kommit till att hon kan ”åka hiss” ned i backen själv. Stacy verkade dock inte förstå att det var en gungbräda… Hon for upp på den och om jag inte tagit tag i henne och hållit fast henne längst ut, ja då hade hon flugit av… Resten av banan gick jättebra bortsett från att hon sprang förbi platta tunneln första gången och att jag feltajmade framförbyte till balansbommen så jag stod mitt i vägen när hon skulle dit!!!! Klantigt!!!!!!! Det bästa med hela loppet var att hon gjorde sitt beteende rätt på balansbommen! Hon har aldrig kört så många hinder ”utan belöning” innan balansbommen tidigare men gör precis som hon ska! Duktig tjej!

Zeke körde stabilt och säkert. Jag gjorde bakombyte på balansbommen vilket resulterade i att han hoppade av och undrade vad jag höll på med…

Ilex kör ett fint lopp och slutar 2:a!

Zonic gör allt helt suveränt bortsett från att istället för att ta nr 8 så springer han och tar tunneln från fel håll… För enkel bana enligt Zonic så han vill göra det hela svårare??!

Hoppklass

Stacy gör ett fint lopp! Det var felfritt och så, men tyvärr så kom det inte med på film… Jag tycker dock att farten genom tunnlarna generellt är lite för långsamt, så vi får träna mer på det! Slalomen satt som en smäck i båda klasserna vilket jag är väldigt glad över!

Zeke får vägran igen pga mig!! På slutet gör jag för tajt bakombyte på tunneln, nr 16, så 5 fel i mål… Annars jättebra!

Ilex förvånar och går in nollad i mål med en tid som räcker till 2:a plats igen! Han slog hundar som jag inte trodde han skulle klara av att slå… Duktig kille! Om man räknar ihop resultatet från båda loppen så blev Ilex dagens bästa mediumhund med sina två 2:a placeringar! Kul!

Zonic gör en nolla! Duktig kille som koncentrerar sig efter en lång väntan! Tiden räcker till 6:e plats så det är jag nöjd med!

jag inte tävlade så dömde jag largehundarna. Det är roligt att få se många fina lopp på så nära håll. Extra roligt att se hur olika förare löser olika sekvenser. Vissa hittar på saker som man själv inte alls tänkt på när man gjorde banorna.

Totalt blev det 8 lopp under dagen för egen del och två klasser som domare. Nu så är man trött och nöjd efter en lång eftermiddag/kväll i ridhuset.

Det här inlägget postades i Agility, Banskiss, Familj, Hundsport, Ilex, Stacy, Tävling, Zeke, Zonic. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Adventshoppet fortsättning

  1. Emma skriver:

    Förstår att du är både trött och nöjd efter en sådan dag! :)

  2. Hanna skriver:

    Vilka roliga banor du ritat! :) Grattis till Ilex fina resultat! :) Förstår att du är nöjd och trött. Att springa 8 lopp under en dag är bra gjort. :)

  3. Emelie skriver:

    Ser ut som roliga banor! Hoppas att få se filmer senare? :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*