Till minne

Flisa var en mycket pigg pudeltant in i det sista som var full av bus och påhitt. Ett barns själ i en gammal kropp skulle man kunna säga. Flisa var familjens första hund och aldrig att vi hade kunnat få en bättre! Ingen kunde varken pussas, snarka eller ens gnälla som Flisa.

Flisa gick under smeknamnen ”Flis-tuggen” samt ”Pittbullpudeln”. Allt som kom i hennes väg maldes omsorgsfullt ned till flisor. Det finns även de som undrade om vi någonsin funderat över att köra skydd med henne, hon hängde i ett fast grepp i kamptrasan även om fötterna inte nådde ned till marken.

Flisa var min första agilityhund och jag har gjort många misstag och tabbar med henne. Hon fick stå ut med mycket. Dels så har hon fått lära om och så har vi bytt olika beteenden och träningssätt och handlingssätt (måste varit mycket förvirrande för Flisa) men slutresultatet blev förvånandsvärt bra ändå. Vi började att träna 1997 när Flisa var knappt 2 år och jag tror vi kom ut på tävlingsbanorna någon gång -98 eller -99, jag har inte fått åren att gå ihop riktigt där än! Det gick dock inte snabbt i början, Flisa gick med näsan i marken och skulle nog hunnits ifatt av en snigel. En dag tog hon dock upp näsan från backen och började springa!

År 2005 var Flisas agilityår då hon tog flera topplaceringar men championatet kom redan i december 2004. Hon har även fixat 2 cert i hoppklass vilket jag är väldigt stolt över!

Flisa gick in på agilityplanen för sista gången under SM 2006 i Uppsala. Där gjorde hon en start i lag men vi tvingades att stryka henne från resten av loppen. Flisa hade ont och senare insåg vi att Flisa inte kommer få den fysiken eller motivationen så att hon kan beträda en agilityplan igen (tävling) och tycka det är roligt. Flisa blev med andra ord pensionerad från och med sommaren 2006 och fick ägna sig åt andra aktiviteter som en glad pensionär tycker är roligt. Hon har fått agera min försökskanin och det är ihop med henne jag har lärt mig grunden för den fantastiska sporten agility.

Flisa fick somna in tisdag den 24 februari 2009 efter det att levern plötsligt gav upp och att hon fick en infektion i mag-tarmkanalen. Hon var då 13 år och nästan 5 månader gammal…

Kommentarer inaktiverade.